Vlasnik ovog restorana, Dragiša Piter Ilić, je započeo karijeru u Londonu, gde 1992. godine i nastaje prvi Little Bay. Istoimeni lanac se sad sastoji iz četiri Little Bay restorana u Londonu i jednog u Beogradu. Učeći od najvećih kuvara i ugostitelja svetske prestonice ugostiteljstva, skupljajući iskustva sa londonskog tržišta, g-din Ilić je odlučio da domovini prenese deo svog bogatog iskustva. Tako je Beograd dobio na dar jedini restoran u svetu koji je posvećen klasičnoj muzici, hram kulture i mecenu mladih muzičara.
Uređen je tako da imate utisak da ste došli u restoran i na operu istovremeno. Slike, kompozicije i ambijent Little Bay-a, vratiće vas u duh prošlog vremena. Zvuk orgulja, i portreti na malim pozorišnim balkonima, odvešće vas u 16. vek, u doba baroka i asocirati na Johana Sebastiana Baha ili s druge strane, u 18. vek, i doba klasicizma sa asocijacijom na najvećeg kompozitora svih vremena Volfganga Amadeusa Mocarta.
Na meniju su specijaliteti praćeni trendovima u svetu i modernom evropskom kuhinjom.
Ovaj objekat je izuzetno originalan i autentičan, da ga je teško svrstati u kategoriju. Oseti se po svakom detalju da nije rađen u cilju brze zarade već dostizanja maksimalnog nivoa kreativnosti i originalnosti.

Adresa: Dositejeva 9a, 11 000 Beograd

Kontakt

REZERVACIJE:

Tel.: +381/11 32 88 995 , +381/11 32 84 163

Veb sajt: http://www.littlebay.rs/

Radno vreme: 09:00h - 01:00h