Jedan je od najatraktivnijih i najinteresantnijih restorana u Beogradu. Predstavlja spoj tradicionalne kuhinje centralne Italije, Toskane i specijaliteta južne Srbije, Pirota. Prvi deo naziva dat je u čast Lorenca Medičija, velikog gastronoma i pobornika zdrave hrane koji je doprinosio razvoju ugostiteljstva u Italiji. Kakalamba, s druge strane, jeste tradicionalni nadimak vlasnikove stare trgovačke porodice iz Pirota. Ono što karakteriše ovaj restoran jeste fokus na zdravoj i neprskanoj hrani - vlasnik nedaleko od Inđije poseduje imanje od dva hektara na kojem uzgaja neprskano povrće u staklenicima, dok mnoge namirnice nabavlja direktno iz Pirota i Italije.
Specijaliteti kuće su raviole na toskanski način punjene spanaćem i rikotom u sosu od putera i žalfije i tradicionalno pirotsko jelo šušpe, sušene paprike punjene mesom.
Neobičan enterijer sa podelom restorana na dve polovine, Toskansku i Pirotsku, takođe doprinosi stvaranju utiska o unikatnosti ovog restorana. Za oko će vam sigurno zapasti i mnoštvo interesantnih detalja, od koze koja pase travu po plafonu, do fantastičnih slika slavnog Botera.

Adresa: Cvijićeva 110, 11 000 Beograd

Kontakt

REZERVACIJE:

Tel.: +381/11 329 5351 , +381/64 80 87 806

Veb sajt: http://www.lk.rs/

Radno vreme: 12:00h - 24:00h