Mala fabrika ukusa je restoran koji se nalazi na naizgled neuglednoj lokaciji, na Vračaru, ispod Hrama Sv. Save, na raskrsnici Nebojšine i Braničevske ulice. Ako dolazite kolima, može se desiti da teško nađete mesto za parkiranje. Ali, ako ste krenuli bez kola i volite kratke šetnje, gradski prevoz vas vozi do ovog restorana iz praktično svih krajeva Beograda (jer se nalazi u blizini petlje Franše d’ Eperea).
Enterijer restorana je poput barake, oplemenjene zanimljivim detaljima poput pletenih korpi sa svežim namirncama, voćem I povrćem. Velika prednost restorana u toploj sezoni je divna bašta u debelom hladu. Ljubaznost osoblja je nešto što svemu daje pravu čar. Na ulazu će vas dočekati ljubazna domaćica da Vam otvori vrata i biće joj neprijatno ako ne bude “na licu mesta” da vas na isti način isprati. Konobari će se pobrinuti da uživate u vremenu provedenom u Maloj Fabrici Ukusa.
Meni je maštovit i nesvakidašnji, bilo po sadržaju ili po nazivu, “Mala fabrika ukusa” opravdava svoje ime. Izbor i priprema jela na najbolji način oslikavaju tradicionalnu srpsku kuhinju.
Specijalitet ovog restorana je Ciganski ples - raznovsno mešano meso uz mućkalicu i pekarski krompir. Mućkalica i kobasica su pikantne, mleveno meso je izvrsnog ukusa, dimljeni vrat takođe. Porcija je više nego dovoljna za dve osobe. Paprike u pavlaci - ljute paprike koje puštaju aromu i na pavlaku su takođe jedan od delikatesa Male Fabrike Ukusa.

Adresa: Nebojšina 49a, 11 000 Beograd

Kontakt

REZERVACIJE:

Tel.: +381/11 2435 727

Radno vreme: 10:00h - 24:00h