Sta obići?

Product was successfully added to your shopping cart.

3 DANA U BEOGRADU

Dolazak u Beograd, glavni grad Republike Srbije i središte srpske kulture, obrazovanja i nauke je poduhvat koji se treba detaljno isplanirati. Grad koji je postojao još u doba Rimskog carstva, pod nazivom Singidunum, sada broji preko 1.600.000 stanovnika i predstavlja ekonomski centar Srbije.

Mi smo zato napravili plan i program trodnevnog boravka u jednom od najstarijih gradova Evrope, i na taj način vam uštedeli na vremenu i energiji koje će biti potrebno za obilaske i nezaboravan provod u Beogradu.

DAN 1

Sunce izlazi, osviće nad pospanim Beogradom...Splavovi na Savi i Dunavu se otvaraju, i prvi gosti počinju da pristižu na jutarnju kafu i doručak. Idealno mesto za početak dana i stecište kako turista, tako i Beograđana su definitivno beogradski splavovi na kojima možete uživati ljuljuškajući se u ritmu kojim reka teče, uživajući u pogledu, u razgovoru sa ljubaznim osobljem. Novobeogradski kej, koji se proteže od samog ušća Save u Dunav i nastavlja na Zemunski kej, ruta je kojom Beograđani i to pogotovo vikendom vole da dođu na trčanje, vožnju biciklom, šetnju, rekreaciju sa porodicom i prijateljima. U blizini ovog šetališta i rekreacione zone, nalaze se neki od naših apartmana: Apartman Klara, Apartman Perper, Apartman Vero, Apartman Belvil, i mnogi drugi.

                  Nakon što ste doručkovali i popili jutarnju kafu na nekom od splavova, šetnja Novobeogradskim kejom vas vodi pravo u Zemun. Simbol Zemuna, mesto koje sa sobom nosi duh starog vremena, mesto na kom su arheolozi našli ostatke koji dokazuju postojanje života još od vinčanske i starčevačke kulture, je čuvena uzvišica i kula Gardoš. Naselje Gardoš je bilo groblje još u doba Kelta. Arheolozi su pronašli ostatke oruđa i oružja napravljenih od glačanog kamena i kostiju, keramičko posuđe i ukrase koji su odneti i čuvaju se u Zavičajnom muzeju u Zemunu. Kula se nalazi na uzvišici i vidljiva je sa svih strana Zemuna pa je samim tim postala i orijentir mnogima.

                  Posle šetnje i obilaska Gardoša, sigurno ćete trebati predah i mesto za okrepljenje nakon kog sledi nastavak putešestvija. Poznati restoran ’Šaran’ je jedna od naših preporuka, poznat po morskim, tj. ribljim specijalitetima.

U povratku u centar Beograda možete posetiti shopping centar Ušće, jedan od najvećih shopping centara u Srbiji i regionu. Gledanje nekog od najnovijih filmova, treniranje u vrhunski opremljenoj teretani, ili kupovina u nekoj od brendiranih, svetski poznatih prodavnica, samo su neke od aktivnosti koje vas čekaju u ovoj velikoj oazi izobilja.

Savršena lokacija za večeru je boemska četvrt Beograda, koja je sinonim za kaldrmisane ulice, kafane sa starogradskim šmekom – kako muzikom tako i osobljem starog kova, kao i tradicionalnim srpskim specijalitetima. Skadarlija je najbolje mesto za turiste koji žele da okuse i iskuse čari Beograda i da upoznaju sprpske običaje, kulturu i mentalitet. Koji god restoran budete izabrali nećete pogrešiti – da li Dva Jelena, Tri Šešira, Šešir moj, ili na samom dnu Skadarske ulice, kafanu Velika Skadarlija sa ogromnom baštom koja izlazi na poznatu skadarlijsku česmu i koja se seče sa ulicom Strahinjića Bana. U ulici Strahinjića Bana moći ćete da ispijate koktele, kafe, kao i da prezalogajite u nekim od najpoznatijih fensi i trendi kafića i restorana. Ulica Strahinjića Bana je tako blizu a tako daleko od Skadarske ulice – Skadarlije. Predstavljaju sučeljavanje dva sveta – modernog i ’IN’, sa starim i tradicionalnim Beogradom. Svakako, valja videti i jednu i drugu stranu grada, i na taj ga način najbolje upoznati. U blizini se nalaze apartmani: Apartman Skadarlija, Apartman Skadarlija Lux, Apartman No. 15, i mnogi drugi.

DAN 2

Naredni dan započinje na Cvetnom trgu, koji se nalazi preko puta Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u ulici kralja Milana, koja se proteže od kružnog toka Slavija, do Terazija. Na ovom trgu se nalazi mnoštvo lepih kafića sa još lepšim velikim cvetnim baštama, koji su odličan izbor za početak dana. U blizini se nalaze apartmani: Apartman Rojal, Apartman Deligradska, Apartman Slavija Zen, i mnogi drugi.

Ulicom kralja Milana, prolazi se pored Beograđanke, jedne od najviših građevina u Beogradu, koja postoji još od 1974. godine. Šetnjom se stiže do Terazija i Trga Republike. Čuveni spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću, srpskom knezu koji je vladao prvom polovinom IXX veka, koji je postavljen tako da jaše konja, što je više nego poznata šala svim Beograđanima. Kada se nalaze, obično kažu: ’da se nađemo kod konja’, i time zanemaruju onog zbog kog spomenik postoji.

Šetnja Knez Mihailovom ulicom je nešto što nijedan turista u Beogradu ne propušta. Iako ne među najdužim ulicama u gradu, svakako je najpoznatija u Beogradu, jer je reč o pešačkoj zoni sa velikim brojem prodavnica, kafića i resotrana koja se završava na mestu gde počinje Kalemegdanski park. Park je i dobio naziv po Kalemegdanskoj tvrđavi koja je simbol Beograda, koja postoji od I veka, i bila je srednjovekovna utvrđena prestonica Srpske despotovine. Pre nego što ste krenuli u šetnju najpoznatijom i centralnom pešačkom zonom Beograda, odlazak na ručak u restoran Little Bay, par ulica od Trga Republike, je savršen odabir. Povratak u davno doba baroka, klasicizma i romantizma, uz zvuke klasičnih i operskih kompozicija, i vrhunska jela u vrhunskom ambijentu, upotpuniće vaše putešestvije. U blizini se nalaze apartmani: Apartman Beli, Apartman Dositej, Apartman Nušić, Apartman Kališ, i mnogi drugi od koji se nalaze u samom centru grada, nadomak Kalemegdanskog parka i Knez Mihailove ulice.

 Što se tiče noćnog izlaska, klub na otvorenom Terassa je odličan izbor, a nalazi se upravo u sklopu Kalemegdanskog parka. Noćni klub na otvorenom sa gostovanjima vrhunskih DJ-eva idealno je mesto za ljubitelje strane muzike i elektro, R’nB, i haus muzike. Najlepše devojke, beli svetleći šank u kom je ljubazno osoblje, koje pravi najraznovrsnije koktele, dočekaće Vas u klubu Terassa.

 

DAN 3

 

Beograd je poznat po tome što ima neprekidnu zelenu površinu, praktično šumu, unutar samog grada, koja je sačinjena od Topčidera i Košutnjaka. Košutnjak je veliki park koji je dobio ime po košutama, kojih je bilo mnogo u ovom području, zbog kojih je čitav park bio, u stvari, lovište. U središtu Topčiderskog paka nalazi se muzej, po kome je i restoran odmah nadomak njega dobio ime. U Miloševom konaku se danas nalazi muzej u kojem su prikazane postavke koje prikazuju život u Srbiji u prvoj polovini IXX veka, detalje o kraljevskoj porodici Obrenović i o drugom srpskom ustanku koji je Miloš Obrenović poveo protiv turske imperije 1815. godine. Šetanje ovim zelenim površinama, kao i obilazak muzeja, izmoriće vas, pa je pravo mesto za predah upravo restoran Milošev konak, koji ima ogromnu natkrivenu baštu, i kvalitetnu hranu i velilki izbor vina. U blizini se nalaze neki od naših apartmana: Apartman Banjica, Apartman Most, Apartman Rafaelo, i drugi.

 Drugi deo dana mogli biste provesti obilazeći Karađorđev park – koji je bio jedan od logora ustaničke vojske, u napadu na Beograd 1806. godine i koji je dobio naziv po Karađorđu Petroviću, vođi prvog srpskog ustanka, i nadaleko čuveni hram Svetog Save. Najveći pravoslavni hram na Balkanu kao i peti po veličini u svetu, hram Svetog Save je podignut na Vračaru, na mestu gde su u XXVI veku spaljene mošti Sv. Save, od strane turskog paše. U blizini se nalaze: Apartman Neptun, Apartman Aleksandar, Apartman Tesla 2, Apartman Vivo, kao i mnogi drugi o kojima možete više saznati na sajtu: http://belapartmani.rs/.

 Noć možete provesti u kafani ’Štikla i burence’ koja se takođe nalazi na opštini Vračar. Na zidovima kafane nalaze se slike srpskih velikana, kao ponos Srbije i njene bogate istorije. Kvalitet vina i rakija je odličan, kao i gastronomskih užitaka tradicionalne srpske kuhinje.

U Beogradu možete provesti vreme - zanimljivo, kvalitetno i aktivno, prateći plan koji smo pripremili samo za vas!

 

 

5 DANA U BEOGRADU

DAN 1

Dan možete provesti na Avali, planini od 511m nadmorske visine, južno od Beograda. Ova planina je 1936. proglašena nacionalnim parkom. Ovo je jedno od omiljenih izletišta Beograđana, koje krasi Avalski toranj koji se vidi iz svih delova grada. Avalski toranj, sagrađen 1965. godine i srušen 1999. tokom NATO bombardovanja je doživeo ponovno otvaranje 2010. godine. Postoji lift unutar tornja koji vas vodi na sam vrh, gde možete ručati, popiti piće i uživati u pogledu na čitav Beograd.

Šetnja do spomenika Neznanom junaku, koji je nastao još 1938. godine, je nešto što će vas razdrmati i pokrenuti. Do spomenika se dolazi stepenicama koje idu uzbrdo i vode do vrha gde je pogled najlepši, i zato se vredi popeti.

U podnožju Avale nalazi se tradicionalni restoran Kumbara, koji je odlično mesto za ručak ili večeru nakon dana provedenog šetajući I uživajući u pogledu sa samog vrha Beograda.

Noć možete provesti u nekoj od beogradskih kafana koje su hedonističke oaze sa dobrom atmosferom, nacionalnom muzikom I mnoštvo lepih mladih ljudi. Neke od napoznatijih su: Gradska kafana, Konoba Akustik, Stara pesma, Tarapana… Uživajte u domaćoj atmosferi, čuvenoj srpskoj rakiji, domaćim vinima, zvuku tamburice I ukusnim nacionalnim specijalitetima.

DAN 2

Ada Ciganlija je rečno ostrvo na reci Savi koje je veštačkim putem pretvoreno u poluostrvo. Vrlo popularna rekreaciona zona u Beogradu, poznata je po svojim plažama i sportskim objektima. Zbog svoje popularnosti Ada Ciganlija se često u žargonu naziva beogradskim morem. Krug oko Ade ima otprilike 8 km I idealan je za šetnje sa porodicom. Pored šetališta postoji I staza za bicikl I za trčanje. Možete iznajmiti bicikl ili rolere I rekreirati se, postoje I tereni za košarku I odbojku, a leti I bandži džamping kao I mnoge druge aktivnosti kojima se možete baviti u ovoj rekreacionoj zoni.

Jedna prelepa velika građevina koju je Beograd skoro dobio jeste most na Adi, koji kraljevski stoji I ponosito prkosi drugim beogradskim mostovima I visokim građevinama.  

Pauzu možete napraviti u nekom od mnogobrojnih kafića. Neka od najpoznatijih mesta koja su glavna stecišta svih Beograđana su: Koketa, Sunset, Time out i mnogi drugi.

Noć možete provesti u Time out-u koji je i kao dnevna i noćna varijanta dobar izbor. Poznati pevači, zvezde srpske muzičke scene kao i mnogobrojni poznati DJ-evi će vas zabavljati u ovom klubu i zasigurno ćete se dobro provesti.

DAN 3

Šetnja Knez Mihailovom ulicom, kultnom beogradskom pešačkom zonom u samom centru grada je najbolji način da osetite pravi duh Beograda. Pregršt prodavnica, starih zgrada, instituta, biblioteka kao i mnogi ulični umetnici doprineće vašem upoznavanju grada. Dobivši ime po knezu Mihailu Obrenoviću, srpskom vladaru iz prve polovine IXX veka, čiji se spomenik takođe nalazi na samom Trgu Republike, ulica Knez Mihailova je centralni korzo koji je sinonim za Beograd. Možete sesti u mnoge od okolnih kafića, kao i otići na ručak u neke od beogradskih dobro poznatih restorana. Restoran Vuk, ili možda poznati Que Pasa restoran koji se nalazi u jednoj od poprečnih ulica koje se seku sa samim šetalištem, koji je specifičan jer kad pogledate iznad sebe vidite mnoštvo raznobojnih kišobrana koji su zakačeni i poređani bukvalno iznad cele bašte restorana.

Beogradska tvrđava i Kalemegdanski park se nastavljaju na knez Mihailovu ulicu, i ne treba da propustite da obiđete i ovaj sinonim za Beograd. Beogradska tvrđava postoji još od davnog I veka, bila je utvrđenje kako za Rimljane, Vizantijce, tako i za Turke a najvažnije, za Srbe, kao prestonica srpske despotovine XIII i XV veka. Prelepe zelene površine, široka šetališta, tereni za tenis, bedemi na kojima se sedi i uživa u pogledu, kao i spomenik Pobednik – koji simboliše i podseća na pobedu Srbije i dobijanje autonomije, uprkos dugogodišnje vladavine Turske i Austro-ugarske.

Uveče možete posetiti Gradsku kafanu Trg koja se nalazi na samom Trgu Republike, i koja je odlično mesto za provod – sa povoljnim cenama pića, dobrom muzikom i atmosferom kao i mladom i veselom ekipom koja tu izlazi.

DAN 4

Dunavski kej...mesto gde jednostavno ne može da vam ne bude prijatno. Činjenica je da je proglašen za bioenergetsku stazu. Tzv. Šetalište 25. maj koje kreće od Dorćola i završava na Savamali, odlčno je za šetnju, a postoje i staze za trčanje i vožnju bicikla. Sportski centar Milan Gale Muškatirović koji se, takođe, nalazi na ovom šetalilštu poseduje i bazen, teretanu, kao i mnoge fitnes programe koji su tu u cilju poboljšanja opšteg zdravlja i fizičke aktivnosti stanovništva.

Pred sam kraj šetališta nalazi se takozvana Beton hala – koja je sinonim za moderne restorane, prelep pogled na reku Dunav i na mostove koji su predivno osvetljeni noću.

Nakon Beton hale, dolazimo do Savamale. Stecište noćnog života, mesto gde za svakog ima po nešto, od kluba Ben Akiba gde se može gledati Stand-up komedija, do Tranzita gde se mogu čuti zvuci Fado muzike, pa sve do kluba Brankow koji je jedan od najboljih klubova zadužen za pop i R’n’B muziku i žurke do zore.

Svaki vaš izbor na Savamali neće biti pogrešan, jer su klubovi svi na par minuta hoda, tako da možete menjati lokacije i istraživati beogradske klubove i lokale.

DAN 5

Dok ste u Beogradu, ne propustite da vidite Zemun – skoro kao odvojeni grad, sa svojim centrom, svojim lokalcima, sa svojim duhom različitim od beogradskog. Šetnja prelepim Zemunskim kejom, pogled na Dunav i na labudove koji na njemu plivaju je nešto što će vas potpuno relaksirati. Bitna znamenitost Zemuna jeste Gardoš, kula i naselje koje je bilo groblje još u doba Kelta, a sada je nešto poput Kalemegdanske tvrđave za Beograd. Vidljiva je odakle god u Zemunu gledali i tražili je pogledom – naći ćete je. Odličan restoran za predah jeste restoran ’Reka’, kultni restoran dobro poznat svim starim Zemuncima. Vrhunski riblji specijaliteti, pogotovo od rečnih riba, po kojima je restoran i dobio ime su nešto su zbog čega ćete se u ovaj restoran vraćati.

Tokom vašeg boravka u Beogradu, potrudite se da uživate, koliko u dnevnom toliko i u noćnom životu!

7 DANA U BEOGRADU

DAN 1

Vaš prvi dan u Beogradu možete provesti šetajući centrom grada. Pre nego što započnete putešestvije, naša preporuka jeste restoran Franš koji je nedaleko od kružnog toka Slavija. Franš je stecište beogradske elite - najvažnijih gradskih faca, zvezda, umetnika, političara...svih onih koji ’znaju šta valja’. Koliko je luksuza, komfora i ekskluzivnosti – toliko je ušuškanosti, opuštenosti i uživanja u svakom detalju.

Nakon što ste završili ručak, možete se uputiti u obilazak grada. Počevši od kružnog toka Slavija, ulicom kralja Milana, prolazeći pored Beograđanke – jedne od najviših građevina u Beogradu, kao i pored Cvetnog trga, na kom možete sesti da popijete kafu i predahnete, šetnja će vas odvesti do ciljnog odredišta što je centar grada - Trg Republike. Šetajući ulicom kralja Milana, proći ćete ne samo pored čuvene Beograđanke SKC-a - stecišta mladih radoznalih ljudi koji slušaju koncerte, dolaze na govore, edukuju se i odrastaju uz kulturni odgoj Studentskog kulturnog centra, već i pored Andrićevog venca, sa spomenikom našeg jedinog Nobelovca – Ive Andrića. Park koji sledi jeste Pionirski park, u kom se nalazi skupština grada Beograda, kao i Vlada Republike Srbije. Ručak, večera ili samo piće možete sa užitkom izgustirati u nekom od mnogobrojnih restorana u gradu, kao i kafića i pabova.

Šetnja Knez Mihailovom ulicom, kultnom beogradskom pešačkom zonom u samom centru grada je najbolji način da osetite pravi duh Beograda. Čim ste došli do Trga Republike, došli ste i do spomenika knezu Mihailu kao i istoimenom šetalištu. Večito puna stranaca, kao i lokalaca, knez Mihailova ulica vrvi od ljudi, butika, dešavanja u svako doba godine.

DAN 2

Danas možete nastaviti gde ste stali, i produžiti u obilazak Kalemegdanskog parka i Beogradske tvrđave. Beogradska tvrđava je od velikog značaja jer postoji od I veka i bila je utvrđenje kako Rimljanima, Vizantijcima, Turcima i tako i Srbima. Spomenik Pobednik je podignut u znak pobede i večnog pamćenja trenutka kad je Srbija dobila autonomiju i izborila se uprkos vladavini Turske i Austro-ugarske tokom istorije. Tvrđava koja se izdiže iznad Beograda sa spomenikom Pobednika na vrhu je više nego opis istorije Beograda – utvrđenje koje postoji vekovima i izlazi kao pobednik na kraju.

Kalemegdanska terasa je naša topla preporuka za piće i predah, kao i uživanje u pogledu na Beograd i na ušće dveju reka na kojima se i nalazi ovaj prelepi grad. Sava i Dunav su reke na čijim su se obalama izgradili mnogobojni splavovi, na kom provod traje do zore, a i kasnije. Preko dana to su mesta za odmor, za uživanje, druženje, ispijanje kafa, provođenja nedelje popodne itd.

Možete otići do obližnjeg keja, spustiti se sa Kalemegdana niz ulicu koja vas vodi tačno do Šetališta 25. maj koje kreće od Savamale i završava na Dorćolu, odlčno je za šetnju, a postoje i staze za trčanje i vožnju bicikla. Na samom početku šetališta nalazi se takozvana Beton hala – koja je sinonim za moderne restorane, prelep pogled na reku Dunav i na mostove koji su predivno osvetljeni noću. Naša topla preporuka je da odete na ručak ili večeru u restoran Toro – latin gastro bar, Druga Piazza, Frida, Ambar, Sakura kultna beogradska mesta koja su glavna mesta za strance kao i trendi Beograđane.

Preporuka za večernji izlazak u Beton hali jeste upravo istoimeni klub Beton, gde ćete čuti najnoviju muziku – mešavine tehno, haus, kao i fuzija različitih elektronskih mikseva za sve ljubitelje moderne i inovativne muzike.

DAN 3

Dok ste u Beogradu, ne propustite da vidite Zemun – skoro kao grad za sebe, sa odvojenim centrom, tamošnjim lokalcima, sa duhom različitim od beogradskog. Prošetati prelepim Zemunskim kejom, gledati u Dunav, ali sada sa druge strane obale. Bitna znamenitost Zemuna jeste Gardoš, odlično mesto gde možete doći da razbistrite misli, da sagledate sve iz druge perspektive i da se osećate kako kultni beogradski bend EKV jeste u svoje vreme pričao – ’iznad grada’ čije reči sada samo odjekuju.

Mesto za ručak ili večeru može biti neki od poznatih zemunskih restorana’Reka’, ’Šaran’, kao i kafana ’Staro burence’. Odlično bi bilo otići u ovu kafanu tokom večernjih sati i priključiti se boemskoj ekipi koja se tada okuplja željno iščekivajući muziku sevdaha koji će ih poneti i ugrejati njihova srca. Kafana Staro Burence je jedna od najstarijih kafana na Gardošu koja je godinama unazad prepoznatljiva po dobrom provodu - komforan i prijatan ambijent, bogato meze, povoljne cene pića, pozitivna atmosfera, kao i ljubazno osoblje čine kafanu Staro Burence.

DAN 4

Ada Ciganlija je rekreaciona zona u Beogradu, poznata po svojim plažama i sportskim objektima. Tokom leta Ada je preplavljena kako Beograđanima, tako I strancima, jer je savršeno mesto za provođenje letnjih dan, a I noći. Često se zbog toga u žargonu naziva beogradskim morem. Krug oko Ade ima 8 km I idealan je za šetnje a I fizčke aktivnosti poput: vožnje bicikla ili rolera, plivanja, igranja košarke ili odbojke na dostupnim terenima, itd.

Pauzu možete napraviti u nekom od mnogobrojnih kafića. Neka od najpoznatijih mesta koja su glavna stecišta svih Beograđana su: Koketa, Sunset, Time out i mnogi drugi. Tokom zimskih dana, konobari će vam izneti ćebad da se pokrijete dok ispijate topao čaj ili kafu, što znači da i zimi možete sedeti na plaži i uživati u pogledu.

Noć možete provesti u Time out-u koji važi za neke od najpoznatijih klubova u Beogradu. Poznati pevači, zvezde srpske muzičke scene kao i mnogobrojni poznati DJ-evi će vas zabavljati u ovom klubu i zasigurno ćete se dobro provesti.

DAN 5

Dan možete provesti tako što ćete se uputiti malo dalje od centra Beograda, ka planini Avala koja se nalazi u južnom delu Beograda, I spada u opštinu Voždovac. Nadmorska visina ove planine jeste 511m, I ujedno je najviši vrh Beograda. Nju krasi Avalski toranj, sinonim za oporavak I ponovno stajanje na noge poljuljanog Beograda. Bombardovanjem 1999. godine, srušen je I toranj, koji se ponovo vinuo u nebesa 2010. godine.

Avala, planina sa divnim sređenim šetalištima, sa spomenikom Neznanom junaku do kog se dolazi stepenicama koje vode na vrh sa kog je pogled neverovatan, planina čiji toranj u sebi ima lift koj vodi do njegovog samog vrha odakle se vidi čitav Beograd kao na dlanu. Takođe, u sklopu tornja se nalazi restoran i kafić koji ima odličan izbor hrane, pića i najlepše i najvažnije, pogled koji će vas oduševiti i primamiti.

Nakon što ste uživali u ovom nacionalnom parku Beograda, naša preporuka je da se osvežite i odmorite uz dobru hranu i prijatnu atmosferu u restoranu u podnožju Avale – restoranu Kumbara. Nakon dana provedenog šetajući I uživajući u pogledu sa samog vrha Beograda, restoran Kumbara sastoji se u širokoj ponudi nacionalnih jela koja vode poreklo sa juga Srbije kao i mnogih specijaliteta moderne kuhinje što restoran čini I etno I modernim istovremeno.

DAN 6

Divan dan u Beogradu, prosto poziva na druženje i lep provod. Za večeras planirajte neki od poznatih beogradskih splavova, koji su obeležje Beograda kao noćnog grada. Beograd noću je središte žurki, provoda, mladih ljudi koji su tu da šire pozitivnu energiju i svih onih koji su tu da u istoj uživaju. Poznati izvođači, DJ-evi, pevači, plesači, kao i mnogi drugi su tu da vas zabave i učine vaš boravak što prijatnijim, a na vama je da izaberete gde ćete pronaći sebe i ono što od provoda očekujete.

Splavovi poput: Freestyler-a, River-a, 94, 24/4, Shake’n’Shake-a itd. su poznata mesta po noćnom provodu i ludim žurkama do zore.

Danas možete otići na ručak u najstariju kafanu u Beogradu – kafana ’Znak pitanja’. Nalazi se na takozvanom Kosančićevom vencu koje je pre bilo sami centar grada. Restoran je osnovan 1823. godine.  Uz atmosferu i šarm koji ga čine kultnim mestom okupljanja srpskih boema, u ponudi restorana su specijaliteti nacionalne kuhinje i vrhunska pića kojima se ne može odoleti. Poseduje dve bašte na otvorenom koje nude idealan ambijent za potpuni užitak. Iz bašti restorana, a i sa pojedinih stolova unutra, pruža se pogled na Sabornu crkvu.

Noć možete provesti na bilo kom od ovih splavova i budite sigurni da se nećete pokajati, štaviše dobar provod je zagarantovan.

DAN 7

Hram Svetog Save je peti najveći pravoslavni hram u svetu, a najveći na Balkanu. Nalazi se u srcu Beograda, na opštini Vračar i predstavlja istorijsku znamenitost srpskog naroda. Hram je podignut na mestu gde su spaljene mošti Svetog Save još u davnom XXVI veku. U čast njegovu podignut je hram koji je ponos i dika svih Srba, a pogotovo onih čiji on grad krasi.

U blizini hrama nalazi se mnoštvo lepih kafića u koje možete sesti, a najinteresantniji i najautentičniji od njih je Maskakafić koji u potpunosti odiše originalnošću. Mesto gde možete uveče slušati svirku poznatih rok i soul hitova, mesto gde možete u alternativnom i urbanom ambijentu popiti piće i uživati u prelepom ambijentu. Blizu hrama Sv. Save nalazi se i pozorište Slavija u kom možete pogledati neku od predstava koju naši glumci sa uživanjem prezentuju gledaocima. Beograd ima 30 pozorišta koja se nalaze na različitim lokacijama u gradu, i predstavljaju ustanove srpske kulture i obrazovanja koje Beograđani sa zadovoljstvom posećuju.

Uveče možete otići u neku od obližnjih kafana da biste upotpunili celokupan utisak o Beogradu, sa svim onim što Beograd predstavlja. Da li će vaš izbor biti restoran Tabor na Zvezdari, u kome je naš čuveni pisac i slikar, Momo Kapor, obožavao da sedi, ili kafana Zlatno burence, koja predstavlja kult u svetu kafana, u kojoj su snimani neki od najvećih ostvarenja sprske kinematografije, u svakom slučaju nečete pogrešiti – kompletirajte svoj utisak o Beogradu večerom u nekom od kultnih beogradskih restorana i kafana.